21 Zile De Exercitii Creative General

Antidot pentru Pastilele cu Sfaturi de Scriere

Astăzi… avem zi de medicină. Nici alopată, nici alternativă. Ci… medicină ALTFEL. Incepem sa vorbim despre pastile si antidoturi. Mai exact… te invit sa citesti de ce pastilele cu sfaturi de scriere NU SUNT SUFICIENTE.

Mai în glumă, mai în serios, pot chiar spune ca aș putea în curând să deschid o Școală de Medicină Altfel pentru Scriitori. Atât de multe și variate antidoturi am în laboratorul Alchimia Scrisului – Calea către Carte.

Bănuiesc că știi ce-s acelea pastile cu sfaturi de scriere. Mai spun și eu, chiar dacă știi deja. Sunt acele pastile de genul… Cum să scrii in 3 pași. Categoric, nu am nimic împotriva pașilor. Ba chiar, sunt mare fană a organizării unu proiect în pași. Dar, și mai categoric, sunt absolut împotriva sfaturilor în 3 pași care… au de la 1 la 3 rânduri scrise pentru fiecare dintre pașii amintiți.

S-ar putea ca rețelele sociale să fie de vină pentru acest lucru, dar… pe măsură ce atenția noastră se reduce din ce în ce mai mult, avem tendința de a căuta „sfaturi rapide” sau pastile cu „sfaturi de scriere”.

Videoclipurile și postările de pe YouTube, la nivel internațional, sunt pline de „cele trei sau cinci lucruri pe care trebuie să le faci în scrierea ta”, „trei sfaturi rapide pentru îmbunătățirea scrierii tale” și așa mai departe.

Aceste lucruri sunt AMUZANTE și (în cea mai mare parte) nu-ți fac nici un rău, dar …

❌ Îți dăruiesc câteva informații împrăștiate care nu se conectează între ele.
❌ Îți dau șansa de a face câteva mici îmbunătățiri dar nu sunt suficiente pentru a produce schimbări calitative și cantitative reale în viața ta de scriitor.
❌ Nu poți căpăta cu adevărat o nouă abilitate cu „sfaturi rapide”, mai mult decât ai putea deveni un maestru muzician vizionând trucuri de pian pe YouTube.

Aceste sfaturi seamănă mai mult cu mâncarea de tip fast-food, decât cu orice altceva.
Adevărul este că, dacă dorești să aduci o îmbunătățire calitativă reală (cu accent pe reală) a muncii tale de creație și să finalizezi ceva, de fapt, trebuie:

Să scrii în mod regulat.
✅ Să ai, mai degrabă, feedback de calitate decât teorie interminabilă.
✅ Să urmezi un proces coerent, nu sfaturi împrăștiate.

 

 

Antidotul Pentru Pastilele Cu Sfaturi De Scriere
Click Pe Imagine Pentru Detalii Despre Programul De 21 Zile

 

Acum… să ne înțelegem… nu sunt genul care să arunce cu piatra. Categoric, nu aș proceda astfel în nici o situație. Mai ales când… mă știu cu musca pe căciulă.

Ai auzit bine!

Și eu, citeam… cândva… cu aviditate sfaturile de scriere rapida. De ce? Deoarece, cu ani în urmă, eram ferm convinsă ca sunt destul de isteață pentru a descifra informațiile găsite printre rânduri.

Rezultatul… câțiva ani… mulți ani, de fapt, de amânare a începutului scrierii primei mele cărți.

Și, acesta este motivul pentru care… am inventat antidoturile.

Antidoturi pe care, cu cel mai mare drag ți le dăruiesc.

De două ori pe săptămână. Direct in inbox-ul tău.

Sau… prin Programele pe care le organizăm în laboratorul pentru Scriitori. Precum cele 21 zile de exercitii creative pentru scriitori.

 

Care este experiența ta?

Ai consumat, la rândul tău, astfel de pastile cu rapidele sfaturi de scris?

 

Te invit să scrii mai jos un comentariu. 👇 Mai schimbăm și noi, în acest mod, informații din viața de scriitor.

 

Spre folosul tău, al meu și al tuturor celorlalți scriitori.

 

Iar până data viitoare… spor și inspirație îți doresc!

 

Sa Scrii Este Usor
Da Click Pe Imagine Si Vezi Cum Poti Incepe… Usor!

Leave a Comment