Businesswoman Black Dress With Beads Stands Desk Her Office 217593 4648

Ce face un Writing & Book Coach pentru mine?

Bine te-am regasit drag autor aspirant! Mi s-a pus recent o intrebare si, desi am raspuns direct scriitorului interesat, stiu ca… poate… si tie ti-a incoltit in minte intrebarea despre rolul unui Writing & Book Coach.

Ca atare, m-am gandit sa iti vin in intampinare cu raspunsul. Nu de alta dar… stii deja ca sunt intr-o misiune. De curand, am început un nou proiect in care ajut 29 antreprenori romani
– sa-si consolideze brandul scriind carti nonfiction de impact si
– sa-si construiasca o prezenta online de succes in jurul acestora.

 

Intrebare: Oare, am nevoie de un Writing & Book Coach? Mai exact, ce face acesta pentru mine?

 

12 Nonfiction Writing Coach Businesswoman Black Dress With Beads Stands Desk Her Office 217593 5220 1

 

Raspunsul meu:

 

Oare ai nevoie de un Writing & Book Coach? Ei bine, raspunsul este extrem de simplu. Si complex in acelasi timp. Doar tu, scriitorul, stii si poti decide daca ai nevoie de un astfel de Coach.

Eu… pot sa-ti raspund la cea de a doua intrebare si anume: Ce face pentru tine?

Un astfel de Coach are cateva roluri clare:

  • Se asigura ca TU scrii cartea. Si, nu doar ca o scrii, dar ajungi si la momentul final in care… tii deja manuscrisul in maini.
  • Iti da termene de scris si are grija sa le respecti.
  • Te ajuta sa-ti organizezi programul de scris.
  • Iti pune sub “lumina reflectoarelor” motivatia de care ai nevoie pe masura ce inaintezi cu scrisul la carte.
  • Te ajuta sa construiesti o strategie prin care vei avea o prezenta online (fara sa depinzi de retelele sociale) inca dinainte de a scrie cartea.
  • Te ajuta sa planifici, structurezi, scrii si editezi viitoarea ta carte, in timp ce construiti impreuna calendarul tau editorial (pentru carte si pentru prezenta online).
  • Te ajuta sa pregatesti intregul media kit pe care sa-l folosesti atat in lansarea cartii cat si la promovarea acesteia.
  • ..Alegeti impreuna cea mai buna varianta de publicare pentru cartea ta
  • In functie de specializarile pe care le are (iar eu… pe toate le am), te poate ajuta in tot acest timp sa construiesti website-ul tau, cu toate elementele necesare de webdesign, copywriting, seo si content.
  • La finalul unui program complex de book coaching vei trimite cartea spre publicare si vei avea un website profesional plus funnel de abonare si vanzare functionale.

 

Ce NU face un Writing & Book Coach?

Ei bine, el NU iti scrie cartea. Cu alte cuvinte nu scrie in locul tau. Evident, te poate ajuta punctual in legatura cu structurarea si editarea cartii.

Daca doresti ca cineva sa scrie cartea in locul tau atunci pot sa-ti raspund si la prima intrebare.

Raspunsul suna asa: Tu NU ai nevoie de un Writing & Book Coach. Ci, ai nevoie de un ghost writer. Iar asta, dragul meu scriitor – viitor autor de carte, este… cu totul si cu totul “alta mancare de peste”.

Dar, daca imi ceri parerea, iti spun ca scrierea unei carti cu propriile manute si din propria perspectiva iti aduce mult mai multa satisfactie decat platirea unui ghost writer. Chiar daca, la final, doar numele tau apare pe coperta viitoarei carti.

Daca mai ai nelamuriri pe marginea acestui subiect, cu drag iti stau la dispozitie. Evident, poti sa programezi un call gratuit de strategie si analizam problemele si nelamuririle tale privindu-ne in ochi.

 

Iar… pana data viitoare… spor si inspiratie iti doresc!

Din inima mea de Writing & Book Coach.

 

How To Reach Your Writing Goals Like A Pro
Click Pe Carte Pentru A Descoperi Secretele Unui Scriitor

Leave a Comment