Madalina Orian 1
 

Logoped cu pasiune
Autor
Consilier parental în formare
Co-fondator al Asociației
„Zâne și Dragoni”
Părinte special
Blogger
Despre mine

Sunt Mădălina Orian, părinte și logoped din pasiune! Sunt mamă a doi copii minunați, care mi-au acordat încrederea lor atunci când m-au ales să le fiu părinte. Sunt părinte special, cu provocări pe partea de limbaj din partea copiilor mei. Cu toate că am absolvit profil tehnic, m-a atras întotdeauna natura subtilă a omului. Ca să-mi ajut copiii (și, implicit, pe mine) am devenit logoped și am descoperit că acest domeniu mă fascinează.

Îmi doresc să fiu aproape de părinții care au parte de provocări în creșterea și educarea copiilor lor. Cred cu toată ființa mea faptul că părintele e primul și cel mai important terapeut al copilului iar într-un trio echilibrat și sănătos părinte-copil-terapeut, toată lumea are doar de câștigat. Cred în demersurile terapeutice pornite cu multă iubire acasă și în iubirea administrată ca tratament de vindecare pentru orice afecțiune (fizică, psihică, sufletească).

Putem șlefui calitățile cu care am venit...

Iubesc poveștile cu zâne volatile și dragoni puternici așa că, pe lângă realitatea concretă care ne înconjoară, sunt fascinată de natura mai subtilă a Creației. Sunt o persoană care a avut parte de multe experiențe dar îmi place să cred că acestea au condus la avansarea a încă unei trepte pe scara evoluției și dezvoltării personale.

Cred că singura noastră preocupare ar trebui să fie desăvârșirea noastră prin învățarea lecțiilor pe care am venit să le experimentăm în această lume. Copiii mei sunt principalii mei dascăli și le mulțumesc pentru răbdarea pe care o arată față de mine. Am convingerea că doar din poziția de elevi, învățând permanent ne putem șlefui calitățile cu care am venit și putem fi o contribuție semnificativă în lume.

A existat un moment...

A existat un moment în viața mea în care eram praf. Simțeam că sunt într-un punct în care nu aș putea să cad mai mult. A fost punctul de cotitură al existenței mele, în care am ales să reconstruiesc persoana care îmi doream să fiu. Acestea sunt avantajele când ești praf: știi că de aici poți doar să urci și ai șansa să renaști așa cum îți dorești.

Când am început să-mi explic experiențele pe care le trăiam și ceea ce a condus la starea în care eram, am început să scriu și să împărtășesc și altora ceea ce simțeam. Am început să scriu articole scurte iar după un timp, am reușit să adun în două volume de carte o parte din ceea ce aveam de oferit lumii. Seria publicată în 2021, la editura QUARTO, se numește „Logo-Armonia de acasă”.