Smiling Brunette Woman Sitting By Table Cafe 171337 9492

Provocare. Esti un scriitor bun?

Bine te-am regasit, scriitor drag! Pentru astazi ti-am pregatit o provocare. Si… o revelatie in acelasi timp. Te provoc sa afli DACA esti un scriitor bun!

Si, pentru a afla raspunsul, intr-un mod foarte simplu, mentionez cateva cuvinte care, candva, pe hartie au fost “graite” de Orson Scott.

Toata lumea trece pe langa o mie de idei de povesti in fiecare zi. Scriitorii buni sunt cei care vad cinci sau sase dintre ele. Majoritatea oamenilor nu vad nimic.

💙Deci… tu… ce fel de scriitor esti?
Iti notezi toate povestile pe langa care treci zilnic?

Esti Un Scriitor Bun? Tu Ce Crezi?
Esti Un Scriitor Bun? Tu Ce Crezi?

👉Daca da, felicitari! Esti scriitorul care se gandeste la viitorul lui si al cartilor nescrise… inca.

👉Daca nu, afla ca… nu e nici o problema. Tocmai ai descoperit ce ai de facut pentru a stapani o sursa nesecata de inspiratie. Ai tot timpul din lume sa incepi a nota. Unde? Ei bine… eu notez totul in agenda aia cu care te-am batut la cap la cursul gratuit. Si, deja sunt la faza la care, ma bate gandul sa imi fac o bilbioteca separata cu toate aceste agende. 🤓

Si acum, daca tot am aflat una dintre metodele prin care poti deveni acel scriitor bun, care are permanent o comoara de inspiratie la indemana…

⚠️Te provoc sa indeplinesti o misiune… ce are doua puncte.
Sa nu ne extenuam… ca… oameni suntem… chiar si noi scriitorii. 🤣

👉Punctul 1 al misiunii – Scrie pe langa ce poveste ai trecut astazi. Evident ca, nu este nevoie sa iesi pe strada la vanatoare de povesti. Te las sa-ti folosesti creativitatea gasind modalitatea prin care descoperi povestea.

Ca exemplu (Nota: daca nu te intereseaza exemplu, treci direct la punctul 2 al misiunii, mai jos)… o sa-ti spun cum am reusit eu in 2014 sa scriu zilnic minim 500 de cuvinte. Timp de 30 de zile. Nici gand sa fi fost limitata la acel numar, dar… acela a fost momentul in care am aflat de un challenge numit “provocarea de 500 de cuvinte”.

Fiind absolut la inceputul “carierei” mele de blogger… am acceptat provocarea unuia dintre scriitorii la moda in SUA, Jeff Goins (asta pt ca nu am capacitatea de a spune “nu” atunci cand intalnesc asa ceva… evident, daca consider ca e in avantajul meu s-o accept) si m-am trezit brusc in situatia de a avea o constanta cu care, nu eram inca obisnuita.

Ei bine…

Dupa vreo 5 zile de scris 500 de cuvinte… inspiratia mea atinsese “fundul”. In traducere libera, urmatoarele doua zile pur si simplu m-am chinuit sa scriu acele 500 de cuvinte. Si asta pana in a 3-a zi in care… deja ma gandeam sa abandonez “competitia”.

Stateam la birou si cugetam cum sa accept ca nu sunt in stare sa continui. Recunosc… Egoul meu imens nu se simtea tocmai confortabil cu acea idee.

Si tot gandind… privirea mi-a cazut dincolo de fereastra. Priveam oarecum in gol… sunt specialista la asa ceva.

Dar brusc, cateva glasuri mi-au atras auditiv atentia… asta a facut ca si privirea sa-mi revina in realitatea cotidiana si… m-am trezit admirand o scena intre un bunic si nepoata sa.

Bunicul tara dupa el un imens ghiozdan… genul de ghiozdan al unui elev de clasa a 1-a. Cei care aveti deja copii ce au trecut prin acele momente, stiti ca un astfel de ghiozdan pur si simplu te cocoseaza. Pe tine ca adult.

Fetita, musca de zor dintr-un sandvich pe care, probabil, nu il putuse manca in recreatiile acelei zile. Undeva in apropierea lor, pe o banca, privea cu nesat la mana fetitei, un om al strazii. Batran. Posesor al unei perechi de ochi absolut superbi.

Un Batran, Dincolo De Fereastra... Te Poate Transforma Intr-Un Scriitor Bun.
Un Batran, Dincolo De Fereastra… Te Poate Transforma Intr-Un Scriitor Bun.

Ei bine, de la fereastra dincolo de care priveam… am observat reactia fetitei… am notat in inima cuvintele bunicului…si am gravat in suflet recunostinta ingerului ce locuia in strada.

Si, la doar cateva clipe dupa terminarea scenei… am inceput sa scriu. Si, am scris… si, am scris… dupa cateva ore, cu o satisfactie pe chip si in suflet, am pus jos “stiloul virtual”.

Acelea au fost cele “500” de cuvinte ale zilei. Iar din acea zi, de cate ori simteam ca izvorul povestilor secase in mine, era suficient sa privesc pe fereastra. Invariabil, fereastra atragea spre scriitorul din mine, o poveste… si o alta poveste.
Tu… ce fereastra vei gasi astazi pentru povestea ta?

👉Punctul 2 al misiunii – Scrie minim 900 de cuvinte pentru cartea ta. Credeai ca am uitat? No way! Si… daca… reusesti sa incluzi in cartea ta povestea de la punctul 1… ei bine… ti-ai facut pavat… si mai bine… drumul catre cartea ta.

Mult succes, spor si inspiratie… scriitor bun aflat pe a ta cale!

 

Being Creative Fii Inspirat Descopera Ti Originalitatea Produs Galerie Mare
Click Pe Carte Pentru Detalii!
Being Creative Fii Inspirat Descopera Ti Originalitatea Produs Galerie Mare 1
Click Pe Carte Pentru Detalii!

 

About the author: Mirela-Carmen Stancu Vip - Writer Vip - Journal Vip - Blogger Vip - Creativ Vip - Brand Vip - Eah Vip - Coach
+4

Cursuri si Programe de Dezvoltare pentru Scriitorii Nonfiction

Sa-ti fie cu folos!
A ta prietena, Mirela-Carmen… pe scurt… MC
Writing & BOOK Coach | Author BRAND Strategist
Mentor Alchimia Scrisului … pe Calea catre Carte.

PS:
De gasit... stii unde ma gasesti.
- MirelaCarmenStancu.ro (Book Coaching & Mentoring)
- AcademiaNonfiction.ro (Training - Cursuri si Programe)
- EdituraQuarto.ro (Servicii editoriale pentru Autori)
- CaleaCatreCarte.ro (Servicii de promovare Carti, Autori, Edituri)

Leave a Comment